EL PREU D’UNA TRAÏCIÓ

The_Treaty_of_Utrecht

L’any 1967 el govern espanyol, d’acord amb els principis proclamats per la carta de Nacions Unides, presentà a l’ONU la denuncia del Tractat d’Utrecht

=======================================================

ARA QUE ELS ESPANYOLS, APROFITANT EL BREXIT, TORNEN A DEMANAR GIBRALTAR ÉS BO RECORDAR VARIES COSES=

1) 20-06-1705 , Tractat de Gènova entre Anglaterra i Catalunya de DEFENSA DE LES CONSTITUCIONS CATALANES fins i tot en el cas que es perdés la guerra http://devolucio.cat/pxd1705genova.pdf

2) El que realment regala Catalunya a Castella es el Tractat d’Utrecht (article 13), el mateix tractat on Espanya cedeix Gibraltar a Anglaterra (article 10)
https://ca.wikipedia.org/wiki/Tractat_d%27Utrecht

3) Any 1967 Espanya reclama a la ONU la devolució de Gibraltar i pasa això:
L’any 1967 el govern espanyol, d’acord amb els principis proclamats per la carta de Nacions Unides, presentà a l’ONU la denuncia del Tractat d’Utrech, però referint-se solament al text de l’article 10, en virtut del qual Espanya feia donació a perpetuïtat de Gibraltar a la Gran Bretanya. Els organismes internacionals van acceptar la reivindicació espanyola, per tant era vàlida dret a llei, i tant el Comitè de Seguretat com el Comitè de Descolonització de l’ONU instaren els dos governs a iniciar negociacions per tal d’arribar a un acord i resoldre aquest problema.

En el plenari de l’ONU la resposta de ambaixador britànic no va poder ser mes clara “Gibraltar es el preu d’una traïció… i Anglaterra tornaria Gibraltar a Espanya el dia que Espanya retornés a Catalunya les Llibertats que li havia pres”.

4) Any 1977, Espanya torna a reclamar Gibraltar, i a Anglaterra es publica aquest article : http://devolucio.cat/uncrit1977/

QUALSEVOL CATALÀ MITJANAMENT INTEL·LIGENT, LLEGIT AIXÒ, SAP QUE PER ACONSEGUIR LA INDEPENDÈNCIA NO CALEN MANIFESTACIONS NI REFERÈNDUMS, SINÒ RECLAMAR L’ANULACIÓ DEL TRACTAT D’UTRECHT (veritable pare del Decret de Nova Planta) i el compliment del TRACTAT DE GÈNOVA.

 1. josep basagaña vall Respon

  Esperem que despres de tres segles
  Poguem enfocar aquest tema amb sentit comú i póquer demostrar al mont lliure que Catalunya és presonera de Espanya i per tant maltractade

 2. leuguim Respon

  ESPAÑA EN SU HISTORIA SIEMPRE SE APROPIO DE AQUELLO QUE NO LE PERTENECIA. POR LA FUERZA Y ENGAÑOS. YA ES HORA QUE SE RECONOSCA SU VILLANIA Y PIDA PERDON DEVOLVIENDO LO QUE POR LEY NO LE PERTENESE..

 3. Joan Ferrer Respon

  Aixo hauria de ser una de les principals reivindicacions de Romeva i que tots els espanyols ho sabessin.
  Fins i tot amb anuncis al diaris.

 4. Arturo Gironés Quintana Respon

  Esto dirán que es “Historia pasada”,pero lo que vale para Gibraltar,debería valer también (Puesto que fue en el mismo Tratado) para Catalunya en todos sus territorios.

 5. Esteve Riera i Pedragosa Respon

  Els medis de comunicació haurien de informar a tots els espanyols. Potser Aixis entendrien que Catalunya es tan colònia com Gibraltar, però per una traició Britànica.

 6. josep Dunjó Ventosa Respon

  Osea, a ver si lo entiendo, si por un casual Inglaterra accede a devolver Gibraltar, (que ya es mucho suponer), entonces España deberia devolver la libertad a Cataluña, y asi las cosas volverian ha estar como ha principio de la guerra de secesión, antes de que se firmara el tratado de Utrecht.
  España recobra el peñon y los catalanes su independencia, es asi, no?

  • Jaume Carreras Respon

   Ok, pero para el Reino de Espanya el capitulo, del tratado, sobre Gibraltar (Jibraltar, en castellano), es “actual” y el articulo de Catalunya es “historia pasada” como Juan Palomo, yo me lo guiso yo me lo como

 7. Sebastià Sardiné Torrentallé Respon

  Estic completament d.acord en que s.han de revisar per havet.se negociat, redactat i oublucat foscament i a esquena dels catalans, els tractsts de 1: dels Pirineus, 2: Rijwick (que pot anular l.anterior) 3: Genova per que obliga a Uk i holanda i 4: Utrech en relacio amb el de Viena de 1725 que posa fi a Guerra Successio. Estudiat tot aixo, estudiar be els arguments espanyos reclamant Gibraltar, pero tamve, en quan a petdua de territori catala lallei de distribucio territorial en provincies on, pel morro, perderem el territori de tota la franja del Cinca al Noguera-Ebre-Matarranya, tot i.mantenirse gran part d.aquests territoris sota el bisbat de Lleida fins que Torreciutay-Vatica, s.inventaren al 1985-95 el bisbat Barbastro-Monzon (primer bisbe, Omeya actual arquebisbe de Bn) iniciant.se a partir de llavors la petsecucio de l.art sacre de Sixena i altres.
  Si s.ha d.eztudiar Utrech, s.ha d.estudiar tot. QUI S.APUNTA A FER.HO. sardine@icab.cat

Deixa-hi una resposta

*

captcha *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada