7 de juny de 1640 INICI DE LA GUERRA DELS SEGADORS

llibertat

Una guerra, que amb la seva continuació de 1713-1714, encara seguim lluitant. Un aixecament popular al crit de “Visca la Terra, muira el mal govern”.
Un crit que segueix viu, perquè ens estimem la nostra Terra amb el delit de qui sap que en forma part i sense ella resta incomplert, i un mal govern que des d’aleshores ens tenalla, tant forà com autòcton. En contra d’aquest mal govern Catalunya ha reeixit i s’ha fet rica i plena, moltes vegades, i cada vegada ha estat estroncada per aquests estrangers que ens “malgovernen” i que ens sotmeten malbaratant la nostra sang i el nostre esforç.
I amb tot així seguim aquí i seguim lluitant, i lluitarem fins a vèncer. Cap català dona una guerra per acabada fins que no la ha guanyat!
Ara és hora segadors, ja és passat el temps d’estar alerta, aquest juny és arribat, deixem-nos de cuites internes, i posem-nos del costat dels nostres germans, encara que no hi siguem d’acord en tot. Uns segadors varen fer caure un virrei, i el millor President de la nostra història ( Pau Claris) ve proclamar la República Catalana.
Tornem a tenir un President compromès, potser no ens agradi tot el que fa, o com ho fa, però està compromès amb la Terra, i està compromès amb l’alliberament del País.
De nosaltres dependrà el futur de la nostra Pàtria.  Senyors, siguem dignes de CatalunyaVisca la Terra!! Mori el mal govern!!
Salvador Bonada

 

Deixa-hi una resposta

*

captcha *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada