MANIFEST PER LA RECUPERACIÓ DE LES CONSTITUCIONS CATALANES

taularatpenat

MANIFEST PER LA RECUPERACIÓ DE LES CONSTITUCIONS CATALANES

 

Patriotes per la Devolució volem manifestar davant la societat catalana, que donada la transcendència del moment històric que vivim, es precís de conèixer clarament els objectius politics de totes les forces democràtiques del país envers el nostre proper futur com a estat independent.

Qualsevol intent de crear un “nou país” o un “nou estat” en el territori actual de la Comunitat autònoma espanyola anomenada “de Catalunya” seria una traïció als nostres avantpassats i a la resta de la Nació Catalana si en la Declaració d’Independència i en la suposada nova Constitució del “nou país” no es tinguessin en compte les Constitucions Catalanes de 1702/1706, i no es respectessin els drets de tota la resta de la NACIÓ, derivats d’aquestes Constitucions, així com tota la legislació catalana i tots els Tractats Internacionals signats per Catalunya abans del 11-09-1714.

Un “nou estat” que no tingues en compte això suposaria amnistiar Espanya i als seus aliats de totes les droperies comeses durant aquests 300 anys, alliberant-los del just dret d’indemnització que ens correspon.

 

QUE DEIEN LES CONSTITUCIONS CATALANES:

La manera de legislar catalana (com la anglesa) es basava en els Usatges (Customs), això es que es el poble amb el seu costum qui fixa les lleis, i les Corts les universalitza posteriorment a tots els ciutadans. No es un costum català que un Parlament tingui el poder absolut com abans tenien els reis, ni tampoc que una colla d’afeccionats, amb toga negra espanyola, redactin Constitucions com a hobby, i desprès pretenguin que les millori qui vulgui. Això seria d’una manca de seriositat absoluta envers la ciutadania i un escarn als herois que moriren per defensar les llibertats catalanes.

Les Constitucions Catalanes de 1702/06 són, per la seva condició d’usatges, unes Constitucions molt avançades a la seva època, amb drets, garanties i llibertats superiors a moltes Constitucions actuals. No cal canviar-les, tant sols caldria adaptar algunes coses amb lleis especials d’esmena, com una llei electoral i una llei fiscal adaptades als sistemes actuals, millorant els que ara tenim.

 

REPÚBLICA

Sovint escoltem a politics actuals que parlen de constituir una nova República, com si la democràcia depengués exclusivament de l’elecció del Cap d’Estat. Aquesta és la visió espanyola. En el món actual, les monarquies del nord d’Europa son democràcies socialment avançades; per contra, moltes repúbliques del Sud semblen olles de grills, “repúbliques bananeres”. El mot no fa la cosa.

Catalunya era un Principat, com ho es actualment Andorra. Un Principat no hereditari sinó que era fruit d’un pacte: el nou rei jurava les Constitucions condició sine qua non per rebre la corona.. El sistema andorrà és perfecte. Per què no fem que el Príncep sigui el President de la Comissió Europea, o el dels Estats Units d’Amèrica. Això costaria a l’erari públic, com a molt, un sopar de gala cada quatre anys.

Els desconeixedors de la història, cal que sàpiguen que l’única República Catalana veritablement independent, la proclamà el President Pau Claris, amb plena vigència de les Constitucions Catalanes.

 

IDIOMA OFICIAL

Com deia Felip IV de Borbó al seu Jurament com a Rei a Barcelona: “La nació catalana és la reunió dels pobles que parlen l’idioma català. El seu territori comprèn: Catalunya, amb els comtats de Rosselló i Cerdanya; el regne de València; el regne de Mallorca. “ Qualsevol altra solució es legalitzar el que ha fet Espanya amb la cultura catalana aquests últims 300 anys. Legalitzar Franco.

 

PAGAR EL DEUTE ESPANYOL

Llegim com alguns suposats independentistes escriuen o parlen de pagar part d’un deute espanyol. Evidentment si fem un “nou estat” alguna cosa haurem de pagar. Però si proclaméssim la independència restituint les Constitucions Catalanes, i per tant, tornant a ser l’estat que ÉREM el 10-09-1714, no hauríem de pagar res al considerar Espanya potència invasora, i segons les lleis internacionals, el seu deute seria DEUTE ODIÓS que en cap cas ha de pagar l’estat envaït.

 

FRONTERES CATALANES

Les fronteres són clarament definides a les Constitucions Catalanes: la frontera amb Aragó és el riu Cinca i la frontera amb Castella és definida pel Tractat d’Almizra. La frontera amb França es va fixar al Tractat de Corbeil.

Aquesta qüestió és vital. Per no haver renunciat a la seva reunificació, la República Federal Alemanya va poder annexionar la RDA sense cap referèndum.

.

 

DRET A RECLAMAR PROPIETATS EMBARGADES I A INDEMNITZACIONS

Si el Parlament català declares en vigor les Constitucions Catalanes seríem un estat, i tindríem capacitat legitima de reclamar per les espoliacions patides aquests 300 anys.
Podríem reclamar a Alemanya, Àustria, França i Anglaterra la derogació del Tractat d’Utrecht per haver-se repartit els territoris de la Nació Catalana sense l’aprovació de les nostres Corts.
Podríem també reclamar a Espanya tot el que el seu estat ha confiscat en totes les guerres, tots els llibres, obres d’art, terrenys, edificis, TOT.
Podríem reclamar indemnitzacions de la guerra incivil, pels bombardejos de les poblacions catalanes pels aliats de Franco sobre la població catalana.
Hem de negociar amb França el compliment Tractat fronterer de Corbeil i anul·lació del Tractat dels Pirineus, fet sense aprovació de les Corts Catalanes.
Hem de negociar amb Alemanya i Àustria com ens van deixar tirats el 1714, i el prejudici que ens causaren
Hem de negociar amb Anglaterra i exigir que compleixi el Tractat de Gènova de 20 de juny de 1705 o que ens indemnitzin pel seu incompliment, ja que el Tractat deia clarament que Anglaterra defensaria les Constitucions Catalanes, amb la força si era precís, i malgrat es perdés la guerra, eternament.

 

UNIÓ EUROPEA

La Devolució significa que els catalans ja no seríem uns “nacionalistes” ni uns “revolucionaris”, sinó un ESTAT CONSTITUCIONAL que vol recuperar el seu statu quo ante entre les nacions d’Europa i del món, perdut precisament per ajudar-les. Això beneficia els estats europeus actuals, perquè, si tornem a ser l’Estat que ÉREM el 1714, no estem creant a la Unió Europea cap precedent que activi una febre de nous estats independents, ja que NINGÚ MÉS A EUROPA tenia CONSTITUCIONS el 1714.

 

I es per tot això que  ens conjurem a demanar i a aconseguir que el Parlament Català proclami la Devolució de les Constitucions Catalanes restituint així la dignitat sobirana de la nostra Pàtria.

 

Deixa-hi una resposta

*

captcha *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada