La INDEPENDÈNCIA com a REVOLUCIÓ

SEBASTIÀ SARDINÉ …………..

Davant la crisi, davant el tracte que rebem, davant la situació d’ofec , davant el destí al que ens volen sotmetre, la nostra veritable REVOLUCIÓ no és altra que la INDEPENDÈNCIA.

La tasca de molts col·lectius com ANC, CCN (magnífic el seu darrer treball “Només amb un Estat propi Catalunya serà econòmicament viable), Òmnium… i molts d’altres, així com activistes individuals, estem analitzant, dissenyant i oferint propostes per abans, durant i desprès de la proclamació unilateral parlamentaria de sobirania plena: Catalunya Nou Estat de la Unió Europea.

El dia després sembla que està més planificat. Jo treballo sobre el que convé fer l’any abans (2013 a 2014).

Cal crear un grup de treball per documentar i analitzar tot allò que cal negociar amb l’estat dominador (patrimoni a tornar, deute, fons de pensions, d’atur… ) i, com que ells no entraran en el joc, haurà el grup de simular els dos bàndols per estudiar estratègies, amb estira i arronsa, que hauran de cloure amb diferents propostes a oferir, fent-ho així, estarem preparats per quan toqui defensar-ho i , si fa el cas, preparar la reclamació l’emparament d’arbitratge o reclamació a tribunals internacionals.

L’endemà de la Independència estarem eixuts de caixa, precisarem de pagar moltes estructures i compromisos i, en contrapartida, no recaptarem ni cinc, fins passat un temps, amb molta tensió de tresoreria:

Proposta:

Exercici fiscal 2013. Cap pagament ni de IRPF, ni IS., ni IVA, ni TC’s, ni altres impostos estatals. Cal demanar al Estado, ajornament de tots els nostres pagaments. Resoldran no atorgar-nos l’ajornament. Haurem de recórrer. Per evitar l’embargament , l’ICF ha d’estar preparat per avalar els recursos. L’aval s’ha de fer sobre els fons que nosaltres com a subjectes passius dels impostos ajornats, ingressem en un compta del ICF. Objectiu, allargar les resolucions de recursos massius a l’espera de que el Nostre Parlament, hagi ja proclamat la Independència i amb ella, la Hisenda Pròpia, que llavors serà la competent per resoldre sobre els impostos de Catalunya. Ja els tindrà cobrats i nosaltres pagats. Que l’ Estado reclama aquest deute perquè es correspon a impostos d’abans de la proclamació d’Independència? Cap problema, que els descompti del deute acumulat del Estado a Catalunya, tenint en compta que, prop d’un 75% de les Rendes exercici 2013 (a declarar al Juny del 2014) surten a tornar i el Estado no ens tornarà pas res. Evitem-los-hi l’esforç de la devolució retenint aquí, a casa nostra, els diners, son nostres. El Estado, privat un any de recaptació catalana, tindrà veritables problemes i estarem nosaltres en millor posició per a negociar. De Facto, tindrem la clau de la caixa i els contribuents catalans, avalant el seu deute fiscal recorregut, coberts jurídicament. Els motius del ajornament?, ja els argumentarem. No hi patiu.

Del nostre PIB seguirem pagant a qui pertoqui, un fons de solidaritat no expropiador (ara ens expropien del 8 al 9% . Com a Estat Independent, aquest fons no superaran el 2-3%). La solidaritat, recordem-ho, ha de ser voluntària, no expropiadora i acotada en el tems (no indefinida, com ara)

Si així ho fem, haurem aconseguit que, al inici del exercici fiscal 2014 tinguem molts de diners a la nostra tresoreria i podem endegar la Independència, amb fons disponibles. Que la Independència es proclama el 10.09.1714, o en altra data anterior d’aquest any?, doncs fer durant el 2014 el mateix que allò proposat pel 2013. Tot i això seria bo que, la Independència fos ja efectiva al inici del any fiscal 2014, per allò d’un millor quadrar i fer.

La Nostra REVOLUCIÓ PACIFICA, consisteix en bombardejar l’objectiu fins la consecució, amb propostes de la societat civil, marxes, manifestacions independentistes, intervencions internacionals, presencia en tots els mitjans, insistència, engrescament social exponencial, eleccions avençades, pressions als partits polítics per incloure en els seus programes electorals l’objectiu d’Independència, (votacions 11-09.1713?. Seria fantàstic. Quina festarra!) formació d’opinió i explicació del nostre ofec econòmic que finirà amb la renaixença del nostre ESTAT PROPI recuperat (return nation) amb la Independència i amb ella, la estabilitat social i econòmica, sent dels primers d’Europa en renda per càpita i qualitat de vida.

La nostra REVOLUCIÓ és docs, la INDEPENDÈNCIA, aconseguida sense cap acte violent, democràticament i volguda i, amb ella, un nou concepte d’Estat social, modern, amb un marc laboral/social basat en el nostre nou model d’Estatut dels Empresaris i Treballadors (el tinc embastat), on restarien regulades les obligacions i drets d’uns i altres, recolzats amb noves estructures financeres no expropiadores en que es remuneri l’esforç i s’inverteixin els excedents en recerca, innovació, desenvolupament social i econòmic on, la cultura del esforç , creativitat i emprenedoria recuperin protagonisme i recolzament institucional.

Començar de nou ens permetrà corregir tots els defectes anteriors i fer-ho, si la meva proposta qualla, amb un romanent que assegurarà un inici molt menys traumàtic i més planer. Governar per a vuit milions d’habitants cohesionats en un petit Estat, es més senzill que no pas fer-ho a quaranta cinc milions agrupats en disset comunitats amb dissets pensar i actuar diferents avesats la majoria a cobrar insolidàriament i indefinida de l’esforç dels altres.

Que així sigui.

Sebastià Sardiné i Torrentallé.

Advocat. Arenys de Mar 19.08.2012

Deixa-hi una resposta

*

captcha *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada