Ha guanyat Espanya? De cap manera!

MIQUEL MANUBENS……

Winner_int

Es molt frustrant constatar la curtesa de mires dels periodistes del país, bolcant tota la seva mala bava en els resultats d’algunes formacions com a única conclusió.

Potser valdria mes que esbrinessin els motius en la sortida d’en David Madí de la comunicació a les campanyes electorals de CiU. És potser en aquella sortida on ara hem tingut el problema.

I el problema es que els nostres politics, tots, ignoren la realitat de la vida.  I els nostres periodistes, que exerceixen de Sanxo Panzas dels politics, mes encara.

Pretendre guanyar per majoria absoluta desprès de fer retallades socials es de ser il·lusos, per molt que es faci servir de pastanaga la recerca d’un llunyà dret a decidir. El dret a decidir el tenim, altra cosa es perdre el temps discutint si son conillers o llebrers quan tenim la peça a la vista.

Que es pretenia amb aquesta operació electoral, que la gent beneís noves retallades? Tant masoquista es pensen que son la gent?. Basar la campanya en un cartell d’en Moisès, una bretolada. Plantejar un lema de campanya erigint-se en únics representants de la voluntat de tot un poble, una bestiesa publicitària. No volíeu voluntat, doncs aquí teniu dues tasses de voluntat.

I el pitjor de tot ha estat, com han fet molts que hi donaven suport però s’avergonyien de lluir el logotip de la coalició del president, basar tot el suport a un sol home. Perquè si una cosa no podem fer els catalans es justament això, focalitzar en un sol home i en unes soles idees el futur de tot un poble, es molt perillós. Eliminat l’home, “per lo civil o lo criminal” tal i com va dir l’autor de la frase i del famós “informe policial”, eliminat el problema. Centrar tota la publicitat en un sol home, que a més governa en les circumstancies de crisi econòmica en que estem, era córrer el risc de cremar-lo. I just això han fet els genis que han pensat la campanya de CiU.

El que tampoc es pot fer, com va fer algun polític anit, es carregar les culpes del mals resultats al famós “esborrany policial”. Mai que han passat coses semblants no ha perjudicat al difamat, al contrari, sempre els atacs aliens, afavoreixen l’atacat. El millor que podrien haver fet tant els politics com els periodistes del país es no fer-se’n ressò d’una informació que ja la primera vegada que la llegies era clarament un invent del TBO.

No senyor, la culpa no es de l’informe, ni de si plou, ni de si fa sol. La culpa es d’una campanya molt mal plantejada, sense parlar clar a la gent sobre les retallades, i sense parlar clar de la independència. La gent ha castigat el no parlar clar, com fins i tot feien els propis convergents, cantant “independència” a cada aparició d’en Duran en un míting. Si els  propis aliats no se’l creien com pretenem convèncer a la resta dels votants?.

I si els vots de CiU han passat a ERC o no, no ho sabrem, perquè amb tants milions de pensaments i amb vot secret no es fàcil prendre conclusions d’aquest tipus, però tots sabíem que el dia que CiU esdevingués sobiranista de debò, molts votants seus “regionalistes” es quedarien a casa, i tothom sap que tot govern que ha fet retallades a Europa ha perdut vots a la següent elecció.

Plantejar, per tant, la possibilitat d’una majoria absoluta en aquestes circumstancies estava absolutament fora de la realitat, i que hagi cregut que això succeiria només per afegir un estel a la bandera, és que ni te idea de política, ni la té de comunicació política.

I contradient absolutament al delegat de la Vanguardia a Madrid, el sr Enric Juliana que afirma en la seva columna de dilluns que “ha guanyat Espanya”, jo afirmo que ha passat tot el contrari, Espanya ha perdut.  Els partits espanyols han perdut vots i diputats.  El fracàs es estrepitós, i nomes el tapa la polseguera d’aquest partit impresentable amb lletra del PSOE i música del PP, que defensen un neofranquisme de corbata.

Ha perdut Duran i ha perdut Juliana, perquè perdedores son les tesis que ambdós representen.  Les declaracions de Duran abans de campanya eren contraproduents, i l’article del sr Juliana és interessat cap a les seves tesis, però absolutament diferent del que diuen els periodistes de tot el mon. Per a mi, si hi ha un perdedor a CiU, aquest no és en Mas sinó en Duran, perquè es la desconfiança envers ell el que ha fet perdre vots.

I dels indefinits de la síndria (verds per fora i vermells per dintre) no ens en podem refiar, doncs malgrat ara reclamin drets a decidir, a la hora de la veritat es cagaran les calces, com sempre han fet quan s’havia de defensar el país. Matarien el propi germà si els hi sortís de dretes, però no dobleguen l’espinada pel país mai que puguin amagar-se. Espero que la CUPs es mengi amb patates aquesta colla de “pijos”.

Ha guanyat una Catalunya plural, una Catalunya que no vol retallades dobles aquí, mentre a Extremadura donen pagues extres aquí negades, i una Catalunya que amb 1.781.400 vots, ara si clarament independentistes, superen el topall històric dels dos partits nacionalistes que fins ara era 1625.938. Mes vots i mes exigents, i mes amplitud d’idees i menys retallades, mes socialdemocràcia i menys liberalisme, i cap a la independència. Aquest es el mandat. Esperem que tothom estigui a l’alçada de les circumstancies i no amagui el cap.

Deixa-hi una resposta

*

captcha *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada