3 DE DESEMBRE DE 1842 ESPARTERO BOMBARDEJA BARCELONA

Quan:
6 Desembre 2015 @ 12:00 am
2015-12-06T00:00:00+00:00
2015-12-06T00:30:00+00:00
On:
Plaça del Fossar de les Moreres
Contacte:
Patriotes per la Devolució

3 de desembre de  1842: Bombardeig de Barcelona des del Castell de Montjuïc

3 de desembre de 1842 – Barcelona: per sufocar una revolta popular, l’exèrcit espanyol, comandat pel general Espartero, bombardeja la ciutat des de Montjuïc.

 

 

 

 

 

 

Van ser casuals?, van ser iniciativa d’uns generals salvatges? Veurem que no, que responen a un pla calculat i explícit de fa més de quatre segles per tal d’ofegar la llibertat d’un poble per tots els mitjans a l’abast del poder castellà: terror, assassinat,espoli fiscal, extorsió, imposició d’una nova llengua, d’uns nous costums, d’una nova mena de poder i d’administració, de l’esborrament de la memòria per fer d’un poble d’homes lliures i orgullosos un poble de mesells i d’esclaus.

Ara que la veu de Catalunya i de la Llibertat es torna a sentir alta i clara cal recordar totes les maneres, tots els intents i tots els salvatges esforços per tal de silenciar-la, i malgrat tot seguim aquí, hem oblidat moltes coses que cal recuperar, però no hem oblidat el nostre anhel de llibertat i la nostra voluntat de no restar sotmesos a dominació estrangera.

Divendres dos de desembre, com cada diumenge els Patriotes fem un crit de llibertat al Fossar de les Moreres, necessitem la teva veu, t’hi esperem a les dotze del migdia al local del Memorial 1714 , on trobaràs a la porta les banderes que sempre hem defensat, la Senyera, la Creu de Sant Jordi i la de Santa Eulàlia, Patrona de la ciutat

Altres efemèrides de la setmana:

28 DE NOVEMBRE DE 1715, Mallorca i Eivissa: Felip V de Castella n’aboleix el govern polític i administratiu propi amb un dels Decrets de Nova Planta.

26 de novemmbre  1508 – Xàtiva (La Costera): Mor Hug Roger III de Pallars Sobirà, aristòcrata català.

28 DE NOVEMBRE 1705, Barcelona: L’arxiduc Carles d’Àustria hi jura els privilegis de la Corona d’Aragó i n’esdevé rei amb el nom de Carles III.

1713, 30-novembre Diada de Sant Andreu

(Barcelona) Extracció dels Excel·lentíssims Senyors Consellers de Barcelona (GB)

Conseller en Cap: Rafael Casanova i Comes

Conseller Segon: Salvador Feliu de la Penya

Conseller Tercer: Dr. Ramon Sans

Conseller Quart: Francisco Anton Vidal

Conseller Cinquè: Josep Llaurador

Conseller Sisè: Jeroni Ferrer

 

 

Deixa-hi una resposta

*

captcha *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada