GIBRALTAR ENCARA

RAFAEL BASTARDES ………………

gibraltar

GIBRALTAR, ENCARA
Vaig sentir per ràdio, el dia 16 de juliol, uns mots pronunciats per López Raimundo en una recent reunió del PSUC. Va dir que “Gibraltar és el darrer reducte colonial d’Europa”
Això em fa recordar quan, ja fa anys, Espanya va reclamar Gibraltar a l’ONU. El representant anglès va contestar que Anglaterra podia retornar Gibraltar a Espanya si Espanya tornava a Catalunya les llibertats que li havia pres. Perquè digué “Gibraltar es el preu d’una traïció”.
Son dues definicions diferents. La del anglès demostra que coneix la història. I el que menys es pot dir de López Raimundo és que la ignora.
Però Catalunya i els seus representants no poden ignorar el Decret de Nova Planta, el Tractat d’Utrecht, ni el pacte de Gènova.
Rafael Bastardes i Parera
Barcelona
diari AVUI 21-07-1979
Continuant amb el tema :

Per a denunciar el Tractat d’Utrecht, el govern català pot fer us de la clàusula “rebus sic stantibus” (implícita a tots els tractats). Aquesta clàusula, i SOBRETOT EL PES ESPECIFIC DE LA HISTÒRIA DE CATALUNYA, habiliten aquest país per a requerir l’anulació d’aquest Tractat.

La seva denuncia fa ipso facto il.legal l’autoritat de l’Estat Espanyol a Catalunya, qualsevol que sigui el seu regim. El poble català doncs, pot exigir la restitució de les CONSTITUCIONS CATALANES i de les llibertats nacionals d’abans de la signatura d’aquest Tractat.
Joan Lucas i Masjoan
secretari CNC
març 1977
L’afirmació del govern espanyol que el Tractat de Utrecht de 1713 ha prescrit, significa que Catalunya és una altra vegada un Estat independent de ple dret segons el CNC………………………………………………………
Mark Arnold-Foster
The Guardian, London 20-4-1977

 

 

Deixa-hi una resposta

*

captcha *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada