CONTRACTE DE PERMANÈNCIA

MIQUEL MANUBENS …

Fa pocs dies em van robar el meu telèfon mòbil. Era un model novíssim d’una coneguda marca. Ràpidament vaig trucar a la meva companyia telefònica a veure que feien per a regalar-me’n un altre, i no, ja no en regalen, directament els cobren. Vaig trucar la competència i si me’l venien amb descompte, però el preu final afegit a la indemnització a pagar a la meva companyia, equivalia al que em demanaven a la meva companyia.

Així les coses, tenia que decidir entre pagar molts diners a la meva companyia, o també pagar-ne molts per canviar-me. La decisió va ser no complaure a cap dels dos, i comprar-me un mòbil mes antic i molt mes barat en una botiga. Ara ja no tindré contracte de permanència amb ningú, i tinc un mòbil propi, potser no fa les últimes tonteries que fan els altres, potser no podrà incorporar els novíssims mapes que situen la Sagrada Família a Hawaii, però es meu.

I llegeixo els diaris d’avui i veig que en Rajoy ens diu que podem parlar, i al Rubalcaba dient que podrien canviar la Constitució i “avançar cap a un model federal”. I desprès de l’experiència telefònica, por em fan aquets comercials de l’empresa Espanya, fent brindis al sol sense posar-los en negre sobre blanc en un paper.

Perquè desprès de trenta-cinc anys prenent-nos el pel en tot, molt ben escrita i molt clara hauria d’estar la seva oferta per acceptar un contracte de permanència de trenta-cinc anys mes.

I jo com agafant-me a l’experiència no me’n fio un pel, prefereixo tornar a les Constitucions Catalanes, que potser no seran tant modernes, però eren meves. Ja em baixaré les apps necessàries del SO americà per a posar-les al dia. Tothom entendrà que tinc dret a la llibertat que ja tenia abans.

Perquè molt em temo que qualsevol proposta que facin els dos grans partits espanyols, seran difuses, lentes i amb trampa, i seguiríem veient la pantalla blava d’error del sistema, com ja estem veient cada divendres amb lleis noves que laminen les nostres competències.

Nomes tenim un camí, independència sense contracte de permanència amb ningú. Per l’Estat Sobirà de la Nació catalana, Devolució de les Constitucions Catalanes, independència sense cap renúncia.

Deixa-hi una resposta

*

captcha *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada