ACTE DE DIUMENGE 28-07 Aniversari naixement Francesc Ferrer Gironès

francesc-ferrer-girones
Avui, en la trobada setmanal al Fossar de les Moreres de tots els diumenges de l’any, els membres de Patriotes per la Devolució i del Memorial 1714 hem recordat el naixement, el passat divendres dia 26 de juliol va fer 78 anys, de l’enyorat i inoblidable patriota en Francesc Ferrer Gironès.
Hem comentat davant del públic el capteniment d’en Ferrer per la defensa de les nostres institucions, sobretot pel que fa als nostres Drets Històrics, i el seu ideari és plenament vigent i caldria que els polítics que es diuen “independentistes” o “sobiranistes” ho tinguessin present:
En Francesc Ferrer és sempre al nostre pensament.
Francesc Ferrer i Gironès (Girona, 26 de juliol del 1935 – 17 de febrer del 2006) fou un historiador, polític i escriptor català.

Ferrer fou un dels fundadors de Convergència Democràtica de Catalunya. Tambe fou senador independent pel Partit dels Socialistes de Catalunya durant cinc legislatures, fins al 1993, diputat al Parlament de Catalunya per Esquerra Republicana de Catalunya de 1995 a 2003. També es va presentar com a candidat a l’alcaldia de Girona per ERC, sempre com a independent.
Tambe va actuar com a activista en favor de la llengua catalana, i va publicar diversos llibres sobre la persecució del català. Va col·laborar amb entitats i mitjans de comunicació com el setmanari Presència, els Amics de la Bressola o la cooperativa Papyrus, que va fundar el diari El Punt.
Morí el 17 de febrer de 2006 a conseqüència d’un linfoma cutani. El mateix any 2006 es creà el premi literari Premi d’assaig Francesc Ferrer i Gironès en el seu honor.
Assaigs
La persecució política de la llengua catalana (1985)
Via Fora! (1982)
Catalunya light…? Editorial El Llamp (1986)
Lletres de batalla (1989)
La insubmissió lingüística (1990)
Catalanofòbia, Història del pensament anticatalà (2000)
El Gran Llibre per la Independencia (2004).
Articles al nostre web

 

Deixa-hi una resposta

*

captcha *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada